Zo gaan we voor
duurzame maatkasten.

Duurzame maatkast van DM-Line

Oorsprong van materialen.

Als interieurbedrijf dat gespecialiseerd is in het op maat maken van kasten kiezen we resoluut voor het inzetten op een duurzame productie. Daarom gaan we bewust in zee met Egger, leverancier van duurzaam plaatmateriaal met het FSC-Label, voornamelijk afkomstig uit Noord-Europa.

Met deze keuze staan we mee aan de basis voor het bevorderen van verantwoord bosbeheer en zelfs anderen aanmoedigen hetzelfde te doen. Succes zit hem vaak ook in details, Egger staat voor een maximale CO2-verlaging in elke stap van het productieproces en dat perfectionisme is dan ook weer overeenstemmend met onze bedrijfscultuur.

Daarnaast geloven we dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Door te investeren in duurzame en kwaliteitsvolle materialen kunnen we kasten produceren die tijdloos zijn zonder in te boeten op het esthetische en het functionele. Dit resulteert in tevreden klanten die genieten van kasten die jarenlang meegaan.

Door te kiezen voor Egger als partner en te investeren in een duurzame productie dragen we ons steentje bij aan een positieve verandering in de industrie.

Made in Belgium.

De verwerking van het plaatmateriaal van Egger doen we op Belgische bodem, in onze productie in Limburg. De duurzame lijn trekken we door in onze eigen productie die hoogtechnologisch is ingericht met de focus op zo min mogelijk materiaalverlies. Kostenbesparing en een vermindering van de impact op het milieu zijn hierbij onze grootste wins.

Eens jouw kasten geproduceerd zijn, verpakken we ze in een duurzaam jasje: karton dat wederom gerecycled wordt. Hierdoor bouwen we naast kasten ook mee aan een circulaire economie met een vermindering aan afval.

Monteur plaatst vakkundig maatkasten van DM-Line
Monteurs laden maatkasten in
Vakman van DM-line plaatst maatkasten

Tot bij de klant.

Dankzij onze productie in België gebruiken we een korte keten. Hoe korter de keten hoe minder transport en hoe minder onze uitstoot. Het kiezen voor een korte keten biedt daarnaast ook meer transparantie naar onze klanten toe wat een hogere betrouwbaarheid met zich meebrengt. Door hierbij uitsluitend met gekwalificeerde vakmannen te werken, kunnen we onafgebroken onze kwaliteit controleren en garanderen.

Maatkasten en bomen planten gaan hand in hand bij DM-Line

Interne inspanningen.

Bij DM-Line geloven we sterk in het idee dat de kern van een bedrijf niet wordt bepaald door wat we zeggen, maar door wat we doen. Dit bekende citaat van de Amerikaanse ondernemer Steve Jobs weerspiegelt onze overtuiging dat duurzaamheid een integraal onderdeel moet zijn van wie we zijn. Intern streven we voortdurend naar mogelijke inspanningen en verbeteringen op dit gebied.

Belangrijke inspanningen die we inmiddels verwezenlijken zijn: het installeren van energiezuinige toestellen, gebruik van LED-verlichting, handhaven van een lage omgevingstemperatuur, sanitaire waterbesparing, etc.

Ook ons marketing departement doet zijn duit in het zakje (of plant zijn boompje) voor onze planeet. Via partner Click To Tree laten we onze business bo(o)men, zij zorgen er namelijk voor dat er via kliks op onze advertenties bomen worden geplant in Congo. Dit doen ze in samenwerking met Go Forest en Treedom, organisaties met als doel het vergroenen van de planeet, tegengaan van ontbossing en het bevorderen van duurzame praktijken. Bekijk hier ons certificaat van 2023.

We blijven ons bij DM-Line voortdurend inzetten voor verdere verbeteringen en innovaties op het gebied van duurzamheid. Samen met onze partners, klanten en belanghebbenden streven we ernaar om een voorbeeld te zijn in het bevorderen van duurzaamheid en het creëren van een positieve impact op het milieu en de samenleving. Door samen te werken en onze krachten te bundelen, geloven we dat we een verschil kunnen maken en een meer duurzame toekomst kunnen realiseren voor iedereen.