Koos je voor maatkasten in jouw woning? Dan wil je jouw maatwerk natuurlijk goed onderhouden. Gelukkig maak je jouw maatkasten schoon in een handomdraai. Met de juiste materialen en onze tips in je achterhoofd blijven je kasten nog jarenlang als nieuw. We zetten voor je op een rijtje wat je nodig hebt en hoe je aan de slag gaat.

Vrouw maakt maatkast schoon

# Nodig

Je maatkasten op een correcte manier schoonmaken, start met de juiste tools en producten. Gelukkig heb je niet veel nodig en al zeker geen dure producten. Je hebt ze waarschijnlijk zelfs gewoon in huis!

  • Een emmer
  • Twee propere, zachte schoonmaakdoeken (bij voorkeur een microvezeldoek)
  • Een paar druppeltjes zacht reinigingsmiddel

Wanneer je dit samen gezocht hebt, kan je verder aan de slag.

# Aan de slag

Je kan je maatkasten simpelweg schoonmaken door er met een lichtvochtige schoonmaakdoek over te gaan. Je maakt de doek, bij voorkeur een microvezeldoekje, vochtig in een sopje van lauw water en enkele druppels zacht schoonmaakmiddel. Na het reinigen droog je nog even na met de droge schoonmaakdoek. Op deze manier vermijdt je strepen en vlekken op je maatwerk. Zo maak je jouw kasten dus in slechts twee stappen terug schoon!

Dit advies geldt zowel voor de melamine binnenkasten als voor poederlak en hoogglans draaideuren.

# Vermijden

Wanneer je maatkasten reinigt, pas dan op met water. Gebruik altijd slechts een lichtvochtige doek en nooit een doorweekt exemplaar. Zo vermijdt je dat overtollig water het plaatmateriaal beschadigt.

Daarnaast is het ten sterkste afgeraden om met zware kuisproducten aan de slag te gaan, omdat deze een waas of vlekken kunnen achterlaten op het materiaal.

Gebruik trouwens ook zeker nooit een schuurspons omdat dit lichte krasjes kan nalaten in het materiaal.

Opruimen maatkast
Maatkast schoonmaken tips

# Conclusie

Jouw maatkasten schoonmaken is dus bijzonder makkelijk. En je hebt er niet veel voor nodig! Alle trucjes en eventuele middeltjes die je op het internet terugvindt, laat je best achterwege om schade te voorkomen. Zo kan je nog jaren genieten van jouw prachtige tv-meubel, dressing, bureau,… op maat. Heb je nog vragen, neem dan zeker contact op met een van onze showrooms. Onze interieuradviseurs geven je graag meer advies indien gewenst.