We krijgen vaak de vraag “Wat kosten maatkasten?”. Maar dat is geen eenvoudige vraag. Het prijskaartje van jouw maatkasten hangt namelijk af van verschillende factoren: jouw materiaalkeuze, het ontwerp en de afmetingen.

Om jou een correct beeld te geven van wat jouw droomproject kost, kan je best een vrijblijvende offerte aanvragen in een van onze showrooms. Wil je toch graag een ruwe schatting kunnen maken alvorens je in één van onze showrooms langskomt? We geven je enkele richtprijzen mee. Maar natuurlijk geldt: hoe meer materiaal, accessoires, lades,… hoe duurder de maatkast zal worden.

Slaapkamerkast op maat greeploze deuren

Een goede richtprijs voor maatkasten met draaideuren is vanaf € 1.550 per lopende meter. Voor deze prijs kan je rekenen op een maatkast voorzien van een mooie basis aan leggers en accessoires, inclusief plaatsing.

Deze prijs is berekend op melamine maatkasten met draaideuren in één van onze twintigtal melamine decors. Voor poederlak deuren ligt de prijs wat hoger.

Ga je liever voor open maatkasten zonder draaideuren? Dan kan je best een schattingsprijs rond de €1.000 per lopende meter rekenen voor jouw kast. Ook hier zijn we voor deze richtprijs uitgegaan van een basiskast met enkele leggers of accessoires, en plaatsing inbegrepen.

Zowel bij open als gesloten kasten gaat de prijs omhoog naargelang je meer lades of accessoires wenst te integreren.  Vooral lades zijn niet goedkoop en kunnen de prijs dus nog wat opvoeren.

Detail van een open dressing
Detail van een open dressing

Ga je liever voor open maatkasten zonder draaideuren? Dan kan je best een schattingsprijs rond de € 1.000 per lopende meter rekenen voor jouw kast. Ook hier zijn we voor deze richtprijs uitgegaan van een basiskast met enkele leggers of accessoires, en plaatsing inbegrepen.

Zowel bij open als gesloten kasten gaat de prijs omhoog naargelang je meer lades of accessoires wenst te integreren.  Vooral lades zijn niet goedkoop en kunnen de prijs dus nog wat opvoeren.

detailfoto dressingkast met schuifdeuren

Wens je voor jouw droomproject liever een maatkast met schuifdeuren? Reken dan vanaf €1.650 per lopende meter.

Deze richtprijs geldt wel enkel voor houten decor schuifdeuren. Glazen schuifdeuren zijn uiteraard duurder.

Bij schuifdeuren bepaalt het type profiel dat je kiest trouwens ook mee de prijs van jouw op maat gemaakte kasten.

Hopelijk hebben we de vraag “wat maatkasten kosten” zo toch wat kunnen beantwoorden. Wil je graag meer dan alleen een inschatting van wat jouw interieurdroom je gaat kosten? Onze interieuradviseurs helpen je graag verder in één van onze showrooms. Door samen je project te bespreken en concreet vorm te geven kunnen we jou een correcte, vrijblijvende offerte op maat van jouw wensen opmaken.

Wil je liever eerst wat inspiratie opdoen? Blader dan zeker eens door onze realisaties!

Op zoek naar meer inspiratie?

Dan kunnen deze blogberichten je misschien ook wel interesseren: