Heeft u een ‘open’ kast die u liever afgesloten ziet of wenst u een kast te laten maken? Plaats er dan een stijlvolle draai- of schuifdeur voor. DM-Line maakt die voor u op maat. Beide systemen zijn efficiënt en helemaal aanpasbaar aan uw wensen.

Twijfelt u tussen een schuifdeur of een draaideur? Lees hieronder de voordelen en vraag uw vrijblijvende offerte aan!

Waarom kiezen voor een schuifdeur?

  • Schuifdeuren kunnen zowel in grote als kleine kamers geplaatst worden, ze nemen namelijk weinig plaats in bij het openen.
  • U kan schuifdeuren voor een bestaande kast plaatsen.
  • De schuifdeuren kunnen maar liefst tot 1m60 breed gemaakt worden, en dit voor een kamerhoogte tot 2m80.
  • U kan een of meerdere schuifdeuren ook als scheidingswand gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een grote slaapkamer, dan kan u die indelen in een slaapgedeelte en een inloopdressing.
  • De schuifdeuren kunnen ook hangend geplaatst worden, zodat er geen rail op de vloer te zien is.
Moderne dressing met glazen schuifdeuren
Openen van schuifdeur bij een maatkast

Welke mogelijkheden en materialen zijn er voor schuifdeuren?

Sowieso is er voor elke stijl een schuifdeur. Of u nu een modern interieur wil of eerder fan bent een landelijke ‘look’.
U kan kiezen uit tal van effen kleuren, decors in houtstructuur, gelakt glas, spiegel, helder en gekleurd glas.
Schuifdeuren worden steeds met een railsysteem geplaatst. Ook hier zijn er weer tal van kleuren mogelijk, van houtimitatie, alu tot mat zwarte rails.

Het uitzicht van de deur wordt zowel bepaald door de gekozen kleur voor de voorkant van de deur, de kleur van de rails (boven- en onderaan indien de deur op de vloer steunt) als de kleur en het type greep. Bij een hangende schuifdeur ziet u onderaan geen rail.
Voor de liefhebbers van pastorijstijl : we hebben verschillende ‘cottage’ modellen én we voorzien ook een plafondafwerking die bij het geheel past.

Waarom kiezen voor een draaideur?

  • Draaideuren zijn er in verschillende stijlen. Heeft u een landelijk interieur of zoekt u eerder een modern design? Alles kan.
  • We maken diverse types voor een kamerhoogte tot 2m80.
  • Draaideuren kunnen steeds voor een bestaande DM-Line kast geplaatst worden.
  • Met speciale scharnieren zorgen we ervoor dat u een volledig overzicht over uw kast heeft. Ook bij een kast met een hoekopstelling zorgen we ervoor dat u de draaideuren volledig kan openen.
  • U kan ook een spiegel aan de binnenzijde van de deur bevestigen.
Maatkast in slaapkamer met ladeblok
Maatkast in slaapkamer onder schuin dak met verlichting

Welke mogelijkheden en kleuren zijn mogelijk voor de draaideuren?

Ook voor draaideuren zijn er heel wat prachtige effen kleuren mogelijk. Uiteraard is er voor elk wat wils; ook verschillende types houtstructuur, foliekleuren, high gloss en poederlak kunnen we maken zodat alles mooi past bij de rest van uw interieur.

U kunt bijvoorbeeld in een modern interieur kiezen voor een witte of zwarte poederlak draaideur of in een landelijk interieur kiezen voor een draaideur met V-groef in een zachte beige tint.
Het uitzicht van de deur wordt hier bepaald door de gekozen kleur en materiaal. Zo kunt u uw interieur een landelijke uitstraling geven door te kiezen voor zogenaamde kaderdeuren. Wil u een modern interieur, dan kan u bijvoorbeeld kiezen voor ‘senses’ draaideuren waarbij een golvende structuur uw interieur een unieke toets bezorgt.
U kunt de draaideur ‘pimpen’ met een leuke greep of kiezen voor een greeploos systeem – het tip-on systeem – waarbij je deze opent en sluit met een zachte druk op de deur.

Hoe maken we uw schuif- of draaideur op maat?

Uw deuren moeten passen in uw interieur. Benieuwd hoe we dat doen?

dm line droomontwerp

Ontwerp – Uw wensen en ons advies leiden tot een concrete 3D-tekening.

dm line passie

Productie – Het materiaal voor uw draaideuren of schuifdeuren wordt op maat gemaakt in onze productieruimte.

dm line precisie

Plaatsing – Gepassioneerde vakmannen monteren uw deuren volgens de regels van de kunst – met oog voor het kleinste detail.

Interieuradviseur bespreekt plannen met klanten

Vraag ons snel meer info

Wij helpen u graag verder