DM-Line maakt kasten op maat om in alle mogelijke ruimtes te plaatsen. Van de inkomhal, de woonkamer, de keuken tot de berging en de wasplaats,… In elke kamer heb je opbergruimte nodig en aangezien elke maatkast 100% maatwerk is, kan je deze volledig aanpassen naargelang je wensen.

Dressing

Kies je voor kasten met schuifdeuren, draaideuren of een open kast?

De prijs varieert volgens de afmetingen, de kastindeling en de materiaalkeuze. Hoe meer materiaal er nodig is om je kast af te werken, hoe duurder ze bijgevolg wordt. Een kast zonder deuren kan eerder ‘basic’ opgevat worden, niettegenstaande dat de opbergruimte steeds ten volle benut wordt én het materiaal steeds aan onze hoogstaande kwaliteitseisen voldoet.

 

 

 

 

Wat maakt nu het prijsverschil tussen een maatkast en een standaard kast?

Standaard kasten worden in productie op grote hoeveelheden gemaakt. Een maatkast wordt volledig op maat samengesteld en dus ook per stuk geproduceerd. Elke kast is dus verschillend. Uiteraard hangt de prijs af van de grootte van je kast. Maar ook de indeling speelt een rol in de prijs. Hoe meer hout er in je maatkast zit en hoe smaller de vakjes zijn, hoe hoger de prijs. Dit laatste komt doordat we onze legvlakken en tussenwanden rondom afwerken. Je ziet dus geen ‘bloot hout’ aan de achterkant, wat bij vele standaard kasten wel het geval is.

Naast de kastindeling en het materiaal zelf zijn er nog andere zaken die een rol spelen. Zo kan je met een maatkast perfect een kast voorzien onder een trap, onder een schuin dak enz. Dit betekent niet alleen dat de kast moet afgeschuind worden, maar ook dat de montage net iets complexer wordt. 

Hoe hou je de inrichting van je maatkast ‘basic’?

Je kan kiezen voor kasten met brede onderverdelingen en een aantal hanggedeeltes. Verder hou je er best rekening mee dat lades en kleine vakjes de prijs verhogen. Wil je graag lades? Denk dan hieraan: twee van de breedste lades kosten minder dan vier lades die de helft zo breed zijn. Zie je het wat grootser? Bijvoorbeeld een dressing tegen drie muren? Dan is het vaak goedkoper om drie aparte kasten tegen elkaar te plaatsen, dan met doorlopende hoeken te werken.

 

 

 

 

Bestaat er een richtprijs voor maatkasten? 

Om prijzen van kasten onderling te vergelijken, is het raadzaam stil te staan bij de gebruikte materialen, de voorziene accessoires, de service, de goede reputatie van de firma, enz. De kern van onze maatkasten bestaat uit 92% eikenhout.

Onderstaande richtprijzen zijn allen exclusief BTW en plaatsing :

Voor een open kast reken je zo’n 600 à 800 euro per lopende meter. Daarvoor heb je een open maatkast, met een evenwichtige verhouding tussen leg- en hanggedeeltes, zonder lades en accessoires. Dit voor in een kamer van 2 meter 40 hoog onder een vlak plafond want afschuiningen bezorgen je kast een meerprijs. Wil je je maatkast of dressing afwerken tot in de puntjes en kiezen voor accessoires, dan heb je hierin ook een keuze tussen schappelijke en luxueuzere varianten. Dat gaat van extra lades, over schoenenrekken, dassenhouders, uittrekbare legvlakken, kledingliften, tot geïntegreerde LED-verlichting. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je een kast met draaideuren of schuifdeuren? Dan moet je rekenen op 400 à 900 euro per lopende meter voor de deuren. Dit is grotendeels afhankelijk van de afwerking. Bij schuifdeuren kan je kiezen tussen verschillende types qua greep (bvb. in alu uitzicht, wit gelakt of greeploos) en heb je de keuze tussen plaatmateriaal, lakglas, spiegel en helder of mat glas. Bij draaideuren kan je kiezen tussen plaatmateriaal afgewerkt met melamine, folie, hoogglans of poederlak. Keuzes die een impact hebben op de prijs."

Inbouwkast
Koppel duimen omhoog

Maak de juiste keuze

In onze concept stores kan je vrijblijvend advies vragen voor jouw persoonlijke situatie. Neem altijd een plattegrond en eventueel enkele (digitale) foto’s mee van de ruimte. Zo kan je heel gericht advies krijgen. Woon je te ver van onze concept stores? Neem vrijblijvend contact op, we werken ook met een select netwerk van interieurspeciaalzaken die je graag adviseren.

Heb je al interesse in maatkasten?

Vraag een offerte aan. Het is vrijblijvend.

Vraag je offerte aan