Eetkamer met maatkasten onder schuine wand

Een praktische kast ontwerpen voor de eetkamer waar je meteen een overzicht hebt over alle borden, glazen, kannen en ander servies? Dat is perfect mogelijk. Bij deze realisatie plaatsten wij in de eetkamer een maatkast onder een schuine wand, voorzien van praktische schuifdeuren.

De ‘Infinity’ schuifdeuren hebben een superstrak profiel waarbij zo weinig mogelijk aluminium zichtbaar is. Het glas in deze schuifdeuren is extrawit kristalglas. Het ‘gewone’ glas – dat bij lakglas gebruikt wordt – heeft van nature een groene tint. Hierdoor oogt dit veel minder helder tegenover de witte kleur van de folie die op de achterzijde van het lakglas verlijmd is. Door kristalglas te gebruiken krijgen we een ‘kristalhelder’ wit effect.

Praktische schuifdeuren

Een schuifdeur biedt veel opties. Je kan schuifdeuren gebruiken als scheidingswand om een grote ruimte onder te verdelen. Maar daarnaast is een schuifdeur ook het ideale alternatief voor gewone draaideuren. Zeker in kleinere woningen met weinig ruimte kan dit een goede oplossing bieden. Een schuifdeur neemt namelijk geen extra ruimte in wanneer je de deuren opent. Praktisch én esthetisch dus! En ook onder schuine wanden kan je met schuifdeuren werken. Voor elke ruimte of indeling is dit dus een mooie oplossing.

De afwerking zoals jij het wil

Wie voor een schuifdeur kiest, krijgt een waaier aan mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor schuifdeuren in plaatmateriaal of schuifdeuren in glas. En ook de greep is volledig naar keuze. Hou je van de look en feel van glazen schuifdeuren maar wil je liefst jouw spulletjes uit het zicht bewaren? Weet dan dat je bij een maatkast onder een schuine wand ook te werk kan gaan met donkerdere of matte glazen. Hierdoor heb je minder inkijk in jouw kast op maat en houdt je jouw woonkamer ordelijk en rustgevend. Droom je al van jouw eigen maatkast met schuifdeuren? Maak een afspraak of kom langs in één van onze showrooms!